המכון הרפואי לבטיחות בדרכיםהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים - המרב"ד - הוא גוף אשר ממליץ למשרד הרישוי על פסילה של אדם מנהיגה מבחינה בריאותית, בין אם פיזית או נפשית. ברוב המוחלט של המקרים, המלצות אלו יתקבלו וייושמו על ידי משרד הרישוי. כדי להתמודד עם רוע הגזירה ואף להפוך את מסקנות אנשי המרב"ד, חשוב שתיוצג על ידי איש מקצוע. עורך דין לענייני תעבורה הוא הכתובת הנכונה עבורך. המכון הרפואי לבטיחות דרכים (המרב"ד) הוא גוף אשר פועל מטעם משרד הבריאות עבור משרד הרישוי, במטרה לאתר נהגים אשר מסוכנים לציבור המשתמשים בכביש, ולהוריד אותם בהקדם האפשרי מההגה. רשות הרישוי רשאית לבטל רשיון נהיגה או לסרב לתת רשיון למי שלדעתה אינו ראוי לנהוג בשל כשר נהיגה לקוי, מידע זה מתקבל ברשות הרישוי מהמכון הרפואי ובהמלצתו מבטלת את רשיון הנהיגה הקיים או מסרבת לחדשו. האנשים אשר מגיעים לבדיקה במכון הם כאלו אשר נחשבים נהגים מסוכנים (ריבוי עבירות תנועה ותאונות דרכים, נהגים שנתפסו נוהגים תחת השפעת סמים או אלכוהול, נהגים בעלי בעיות בריאותיות, כאלו שהוגדרו על ידי בית המשפט כנהגים מועדים לפורענות ועוד). הם נבדקים על ידי וועדה מיוחדת, אשר קובעת האם הנהג רשאי או לא רשאי לעלות על ההגה. החלטות אנשי המכון מקבלות תוקף בהתאם לסעיף 51 לפקודת התעבורה: "רשות הרישוי רשאית, בהחלטה מנומקת, לפסול אדם המחזיק ברשיון נהיגה, לצמיתות, לתקופה מסויימת, או עד למילוי תנאים שייקבעו בהחלטה, אם היא משוכנעת שבעל הרשיון אינו ראוי לנהוג מחמת כושר נהיגה לקוי" כיצד להתמודד עם החלטותיו? אנשי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הם אמנם רופאים, אנשי מקצוע מיומנים אשר הוסמכו לתפקיד מטעם המדינה, אך אין זה אומר שהחלטתם היא חד משמעית. ראשית, חשוב לדעת כי קביעת אנשי המכון היא בגדר המלצה בלבד, אשר מועברת לאנשי משרד הרישוי, והם אלו שמחליטים סופית. האם החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בלתי הפיכה? ממש לא! אמנם לרוב המלצת אנשי המכון תתקבל על ידי משרד הרישוי, אך ניתן לערער על כך, בהתאם לתקנה 195ג לתקנות התעבורה. הערעור לא יידון בפני אנשי משרד הרישוי, אלא במכון הרפואי עצמו, מול וועדת ערר רפואית אשר מורכבת משלושה רופאים. אחד מהרופאים לפחות חייב להחזיק במומחיות בעניין הרפואי בגינו הוחלט על פסילת הרישיון. בסמכותה לבדוק את העורר, להעניק לו רשיון אך להתנות בו תנאים. על החלטת הוועדה ניתן להגיש ערעור מנהלי לבית המשפט לעניינים מנהליים. יש להגיש ערר מנומק ולשלם את האגרה בתוך 30 ימים מיום החלטת המכון.
את הערר ניתן ואף מומלץ להגיש בעזרת עורך דין לענייני תעבורה, משום הדרישה הברורה והמשימה המורכבת שעומדת בפני מגיש הערר: למצוא הוכחה רפואית אשר סותרת את קביעת המכון עצמו.
ולא מדובר בעניין פשוט כלל. בעזרת עורך דין לענייני תעבורה, יגדלו סיכוייך להפוך את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לא אחת, מתחו בתי המשפט ביקורת על הקלות שבהמלצת המרב"ד על שלילת רישיונם של נהגים – וזו עובדה שעליך לנצל בכל יכולתך.
ליצירת קשר:
072-3307770
|