לייעוץ משפטי ללא התחייבות :  

054-4442525 | 03-5613844 | 03-5613899

מהירות מופרזת  

"הדבר החשוב בעולם איננו היכן אנו נמצאים, אלא באיזה כיוון אנחנו נעים".(אוליבר ונדל הולמס)

 
עבירות של מהירות מופרזת ידועות כאחד הנגעים המרכזייםבהם מנסה להילחם המדינה, באמצעות המשטרה ומערכת המשפט. אך לא מדובר בעניין מוחלט, כפי שניתן לפעמים לחשוב. ישנם לא מעט אמצעים בהם משתמשת כיום המשטרה כדי למדוד את מהירויות הנהגים בכביש, וכל אחד מהם פועל בדרך אחרת. קיבלת דו"ח על מהירות מופרזת? כדאי שתתייעץ עם מומחה משפטי לתעבורה.

 

סימן ו" לתקנות התעבורה מקבץ בתוכו את התקנות לעניין מהירות.

תקנה 51 דנה במהירות מהי וקובע מהי מהירות סבירה? וקובע כי יש לנהוג במהירות סבירה ובהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך ובנוסף בתקנה 52 נקבע מתי חייב נוהג רכב להאיט את מהירות הנסיעה, ובמידת הצורך אף לעצור את רכבו.

נהיגה במהירות מופרזת הינה נהיגה במהירות העולה על זו הקבועה בחוק או בהוראות שבצידי הדרך.

עבירות של נהיגה במהירות מופרזת הינה העבירה הנפוצה והנאכפת ביותר בין עבירות התעבורה. על פי החוק חל איסור על ציבור הנהגים, לנהוג במהירות העולה על הקבוע בתקנות.

בתקנות נקבע טבלה המקסימאלית המותרת לכלי רכב על פי סוג כלי הרכב וסוג הדרך.

למשטרת ישראל יש מס" אפשרויות למדידת מהירות העולה על המהירות המותרת על פי החוק כגון:

ממל"ז – אקדח הלייזר

ממא"למולטנובה, דבורה – מבוססות על רדאר הפועל פי עקרון דופלר.

כדי להימנע מעבירה של נהיגה במהירות מופרזת יש להכיר את דרך פעולת המכשירים השונים הקימים והמופעלים על ידי משטרת ישראל.

תקנה 54 לתקנות התעבורה קובעת באמצעות טבלה, את המהירות המרבית המותרת לכל סוג רכב, בשים לב לסוג הדרך. הענישה נקבעת בהתאם לגובה המהירות בה נתפס הנהג, כאשר עד לסף מסוים על הנהג לשלם קנס, או לחילופין יכול הנהג לבקש להישפט בבית המשפט לתעבורה
להלן פירוט רמות הענישה:

ברירת משפט - 250 ש"ח

0-20 קמ"ש מעל המותר

א

בתחום העירוני

ברירת משפט - 750 ש"ח

21-30 קמ"ש מעל המותר

ב

הזמנה לדין

31 קמ"ש ומעלה מעל המותר

ג

ברירת משפט - 250 ש"ח

0-25 קמ"ש מעל המותר

א

בתחום הבין עירוני

ברירת משפט - 750 ש"ח

26-40 קמ"ש מעל המותר

ב

הזמנה לדין

41 קמ"ש מעל המותר ומעלה

ג

יצוין, כי בכל מקרה של הזמנה לדין, רשאית משטרת ישראל לשלול את רשיון הנהיגה של הנהג באורח מידי לשלושים יום, זאת כאקט מנהלי המונע מנהג מסוכן להמשיך לנהוג.

לקבלת פרטים נוספים וכדי ללמוד עוד על המקרה שלכם אתם מוזמנים לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי מעורך דין לדיני תעבורה.

דבורה - מכשיר למדידת מהירות מופרזת

לאחרונה עושה המשטרה שימוש נרחב במכשיר למדידת מהירות לייזר שאינו אקדח ממל"ז. על נאשמים להיות מודעים לכך שהשימוש בו הוכשר, אך בתי המשפט דורשים מהמשטרה תפעול קפדני ומשום שזה לא נעשה תמיד, הסיכוי לזיכוי או להסדר טיעון מקל גדל. מהן אותן דרישות?

א. על המשטרה לקזז 3 קמ"ש מכל מהירות.
ב. על המשטרה לוודא ש בזמן הפעלת המכשיר אין כל השפעה משבשת כו מכשירי קשר, סלולאריים, מחשבים, ממסרי תקשורת או קווי מתח גבוה.
ג. על המשטרה להראות כי מכשיר הדבורה עבר ביקורת תקופתית שנתית. עליה לצרף עותק מצולם של הבדיקה התקופתית הכולל את מספר המכשיר, תאריך הבדיקה ותוצאותיה, לכל דוח המוגש לתביעה לצורך פתיחתו ככתב אישום.
ד. חובה על המשטרה להוכיח כי המפעיל עבר הכשרה בקורס הדרכה להפעלת המכשיר.
ה. חובה להוכיח כי השוטר ביצע בדיקות תקינות למכשיר בתחילת המשמרת ובסיומה ודף הבדיקות חייב להיות חלק מראיות התביעה.
ו. השוטר נדש לתאר את המצב בו נמדד הרכב. בתנועה או נייח, ורכב המטרה בתנועה נגדית או באותו כיוון תנועה, סוג האנטנה שנבחרה: קדמית או אחורית ותאור החיוויים שקיבל השוטר מצג המכשיר בזמן המדידה. (את זה עושה המשטרה עוד קודם לפסק הדין).
ז. להבטיח כי רכב אחר (רכבת, משאית, אופנוע או כל כלי רכב אחר) אינו נוסע במקביל לרכב הנמדד ובכיוון נסיעתו, והשוטר חייב לוודא ולציין זאת כי בטווח של 50 מטר לפחות משני צידי הכביש בשעת המדידה לא היתה תנועה של כל כלי רכב מכל סוג אשר נע בכיוון הנסיעה של הרכב הנמדד.
ח. קשר עין רציף ושדה ראייה פתוח. כך שאולי לא תיתכן אכיפה בשטח הררי הקרוב לכביש.

אקדח ממל"ז – מד לייזר למדידת נהיגה במהירות מופרזת

הממל"ז הינו מכשיר ידני, המשגר קרן לייזר לעבר לוחית רישוי רכב המטרה. הקרן חוזרת אל המקלט שבמכשיר, לאחר מכן מתבצע חישוב של מהירות חזרתה של הקרן ומרחק הרכב מהממל"ז - כך מתקבלת המהירות בה נוסע הרכב. הממל"ז אמין והראיות שהוא מספק קבילות בבתי-המשפט בתנאים מסוימים: כל עוד המדידה מתבצעת בטווח של 300 מ" לא בגשם או ביום גשום וכשהכביש אינו משובש. מעבר ל-300 מ" יש צורך בחצובה ועדשה מגדילה. לאחרונה זוכה נאשם על ידי ביהמ"ש המחוזי בב"ש [5355/08, עמיקם לוי] משום אי ביצוע כיול למכשירים שבחזקת המשטרה במעבדות מורשות מתאימות.

מהירות מופרזת של אופנוע

הוראות היצרן, הוראות ההפעלה של הממל"ז לא מתייחסות לאופנועים. ההנחייה היא ללזור לעבר לוחית הרישוי. באופנועים מסוגים שונים אין לוחית רישוי בקדמתו ולכן יש בעייתיות מסוימת בעצם המדידה בטווחי מרחק לזירה של כמעט 300 מטרים.

החובה לבדוק תמרור ב-24 - כניסה לתחום דרך עירוני

לפי בית המשפט המחוזי לא ניתן פשוט להניח כי רח" מסוים נמצא בלב ליבה של עיר, ובתוך שכזה עונה על הגדרת דרך עירונית. בית המשפט סבור כי אין מדובר כלל בידיעה שיפוטית, וכי על התביעה להוכיח גם את עובדת הצבתו של תמרור שמשמעותו "כניסה לתחום דרך עירונית". על התביעה להוכיח, בעדות, בתעודת עובד ציבור או בכל דרך כשרה אחרת, כי בעת ביצוע העבירה הוצבו תמרוריב-24 באחת הכניסות לעיר.

ממא"ל - מד מהירות אלקטרוני לרכב - מולטנובהF-6

הממא"ל קולט את עברייני המהירות ומצלם את הרכב העובר את והוא יכול לקלוט ולצלם מלפנים ומאחור. המכשיר מסוגל למדוד את המהירות של רכבים הנעים בכל נתיבי הכביש ולא רק בנתיב הקרוב למיקום המכשיר . סטיית תקן מאפשרת להפחית מהמהירות הנלכדת.

מצלמות לאכיפת מהירות אוטומטיות

המשטרה מציבה מצלמות מהירות אוטומטיות במקומות שונים. הצילום בהן נעשה בסרט צילום רגיל - 35 מ"מ והן נמצאות באחריותן של מעבדות הצילום במדור מכשור של מחלקת תכנון ופיתוח באגף התנועה.

מצלמת רמזור

עבירה של נסיעה באור אדום נאכפת על ידי משטרת ישראל בין השאר ע"י צילום. רכב שעבר את קו העצירה והחל גולש אל עבר מעבר החצייה, וברמזור בכיוון נסיעתו באותה עת דלק אור אדום - גורם לביצוע שני צילומים: האחד - ברגע בו חצה הרכב את הגלאי המותקן במקום, השני - שנייה אחת מאוחר יותר וכך ניתן לזהות אם הרכב אכן היה בתנועה.

וסקאר

בשנת העבודה 2002 הכניסה המשטרה לשימוש מכשיר נוסף למדידת מהירות – הואסקר המותקן בתוך הניידת והוא מסוגל לקבוע את מהירות נסיעתם של כלי הרכב השונים כאשר הניידת נמצאת בתנועה. הוסקאר מודד מרחק וזמן של רכב המטרה, בין שני עצמים בולטים ומחשב את המהירות. המכשיר אינו מודד מהירות רגעית, אלא מהירות ממוצעת.
 
ליצירת קשר: 
072-3307770
 
 
האתר נבנה במערכת 2all |