עורך דין תעבורה על צמתים מסוכנים
עורך דין לתעבורה, כפי שניתן להסיק מן התואר שלו, עוסק בנושאים של עבירות הקשורות לתעבורה, כולל עבירות פליליות הנוגעות לתעבורה. תחומי העיסוק של עו"ד לתעבורה הם מגוונים למדי, ועוסקים בטווח רחב של מקרים ועבירות שונות. ברוב המקרים, מגן עורך הדין לתעבורה על נהג שעבר עבירת תעבורה כלשהי. בין העבירות שבהן מטפל עורך דין לתעבורה ניתן למצוא נהיגה במהירות מופרזת, הנפוצה מאד בכבישים הגדולים בארץ; נהיגה בשכרות, שהיא אחת מן המכות הקשות של הדור הנוכחי, ואחד מן הגורמים המשמעותיים ביותר לתאונות דרכים; עבירות תנועה שנעשו על ידי נהג חדש, כמו נהיגה ללא מלווה בתקופה המתאימה, או ללא שלט "נהג חדש"; השבתה מנהלית של רכבים; דוחות תנועה שמקבליהם מעוניינים לערער עליהם מסיבות שונות, וכדומה.
צמתים מסוכנים
אחד מן המקרים אשר חוזר על עצמו פעמים רבות אצל עורכי דין לתעבורה הוא הנושא של צמתים מסוכנים. צמתים מעצם טבעם מהווים מוקד מסוכן יותר מכביש רגיל, מוקד לתאונות רבות. הסיבה לסכנה הגדולה בצמתים היא ריבוי הכיוונים מהם מגיעים הרכבים, והעדר מחסומים טכניים (כמו מדרכה, למשל). חוקי התעבורה מסדירים את התנועה בצמתים, על מנת לסייע לרכבים לעבור בצמתים באופן בטוח, תוך שמירה על זרימת התנועה. עם זאת, ישנם רכבים בהם מתברר כי עבירה על חוקי התעבורה הרגילים היא כמעט בלתי נמנעת. מקרה אחד שארע לאחרונה הציג מצב שבו נהג נכנס באופן חוקי לחלוטין לצומת, אולם בעקבות תכנון לקוי של זרימת התנועה, נאלץ לבלום באופן פתאומי באמצע הצומת, וכך לא הספיק לעבור את הצומת כולו בטרם התחלף הרמזור לאדום. אותו נהג קיבל דו"ח, אך ערער עליו.
על מי מוטלת האחריות?
השאלה הגדולה היא, על מי מוטלת האחריות לעבירת תנועה מסוג זה. האם על הנהג, שבדיעבד עבר על החוק, אף שלא התכוון לכך כלל, אלא נקלע לסיטואציה באונס, או על מתכנני הדרכים, אשר יצרו מנגנון נסיעה לקוי אשר גורם לעבירות התנועה הללו (אשר עלולות גם לגרום, במקרים מסוימים, לתאונות דרכים). לשאלה זו, למעשה, עדיין אין תשובה ברורה.
מהו צומת על פי תקנות התעבורה?
"צומת" - השטח המתהווה על ידי פגישתם של שני כבישים או יותר והמוגבל על ידי קווי שפות הכבישים או אבני השפה של אותם כבישים או על ידי הארכתם המדומה;
צומת אינו כולל –
(1) התמזגות כבישים בדרך מהירה;
(2) שטח המתהווה על ידי פגישה של כביש עם כניסה ויציאה לחצרים, או עם דרך גישה לבית, למגרש חניה, לתחנת דלק או למפעל, אלא אם סומן אחרת בתמרור.
(3) התמזגות בכביש חד-סטרי שבו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה ושלפניה הוצב תמרור א-20;
בחוקי התעבורה נקבעו כללים להסדרת התנועה בצומת, ובפרט כללי זכות קדימה. פעמים רבות משמשים תמרורים ורמזורים להסדרת התנועה בצומת. לביטולו של צומת משמש מחלף, שבו הדרכים מופרדות במפלסים שונים. פעמים רבות מוסדר גם מעברם של הולכי רגל בצומת, באמצעות מעברי חצייה.
הסדרת התנועה בצומת
הסדרת התנועה בצומת נועדה למנוע מצב שבו שני כלי רכב נכנסים אליו בבת אחת, מצב שעלול להוביל לתאונת דרכים. כמו כן נדרשים הנהגים שלא להיכנס לצומת מרומזר כשאין אפשרות בטוחה לסיים את חציית הצומת לפני שהרמזור מתחלף, כדי לא לפגוע בנתיבי הכביש האחרים. בישראל 125 צמתים מסוכנים- זהו מספר גבוה של צמתים. עורך דין תעבורה מזהיר שימו לב כשאתם מתקרבים לצומת!!!
שתהיה נסיעה בטוחה ונעימה ועם כל בעיה או שאלה שעולה כדאי לפנות אל עורך דין תעבורה על מנת שיעזור לכם.
אנו נשמח לסייע לך בכל מצב! לחזרה לדף המאמרים או לדף הבית וכן ליצירת קשר